It´s been a while..

...sen operationen. Jag har inte orkat skriva något och mest degat, läst böcker, surfat lite godmodigt och lekt med min FarmVillesida på Facebook. Men nu har jag tänkt skriva utförlig rapport =)

Söndagen åkte jag ju till Köping för att fira 2 födelsedagar och äta middag. Följde med farsan hem till honom i Eskilstuna för att sova där till måndagen och få skjuts av honom till Huddinge och inskriningen.

Måndagen: Vi kom upp till Huddinge i god tid innan inskrivning så vi hann med en fika och köpa tidningar. Träffade läkaren och gick igenom vad som skulle hända under dagen och framöver. Nervositeten gjorde att jag knappt hörde vad han sa. Mest var jag nervös för att jag varit småsjuk hela veckan och inte skulle få göra operationen men i samma stund läkaren hälsade på mig gick den över =)
Efter att ha träffat narkosläkaren fick vi gå ner till avd M43 som är CI-gruppen på Huddinge sjukhus för att göra ett slags test. Vet faktiskt inte vad testet gick ut på men dte ar inte skönt iaf. Nåt med hur operationen skulle kunna påverka ljudets andring i hörselgången eller nåt..
Sen upp till vårdavdelningen B82 där jag las in vid halv 3 tiden och där började väntan. Operationen skulle bli av kl 11 dagen efter..
Messade runt till olika personer jag känner i Sthlm men ingen var ledig så jag smet ner till biblioteket och lånade en dator och smurfade runt i den en stund. Kan säga att jag rökte ungefär 1 paket dagen innan op. vilket är ungefär 12cigg mer än normalt...
Precis innan jag la mig blev det en dusch med medlet Descutan som jag skulle skrubba kroppen med, kände mig oerhört ren när jag klädde mig i särken för att gå o sova.

Tisdagen: Sov gudomligt bra i sängen äen fast det var småkallt i rummet, ja jag fick en egen sal =)
En sköterska kom in ganska direkt när jag vaknat och gick igenom vad som skulle hända, de skulle sätta dropp kl 9. Skulle få tabletter att svälja vid 10 och kl 11 skulle jag rullas ner för operation, ev tidigare beroende på om en ev patient dök upp eller inte. Höll mig på avdelningen, duschade mig renare än nånsin (descutan igen) och ny särk och denna gång även stödstrumpor. Hade jag inte varit så nervig hade jag tagit nåt kort för det såg ut som jag hade en slapp klänning med stay-ups *skratt*
En sköterska kom o satte dropp och fick verkligen jobba för att hitta mina vener, hon fick byta arm och till slut sätta i högerhanden =)
Fick 4 tabletter 1g brusalvedon i 6cl vatten + 1 tablett mot blodproppar och 1 tablett lugnande. Kan säga att alvedonen inte löstes upp i vattnet utan det ar att skrapa ner det outspädda direkt i munnen, smakar vidrigt!!
Rullades ner till operation vid 11 tiden och jag kan väl säga att det flimrade för ögonen, kände mig åksjuk a transporten ner..
Nervositet på helt ny nivå!!
Kom in till salen innan op-salen, väntan.. Rabblade personnummer hela tiden. När jag fick dropp, tabletter, skulle rullas ner, rullas in i op-salen, när elektroderna skulle på plats, syrgasen mm. Detta eviga rabblande av personnummer! Nåväl kom in i op-salen och lämpades över på en annan brits. Varm och skön måste jag säga trots att rummet var iskallt.. De berättade vad de skulle göra och jag lyssnade väl ehhh Inte! andades syrgas fick elektroder ditsatta, pulsmätare på fingret och sen sa de att jag skulle somn....
O sen vaknade jag.. 4 timmar senare.. Hahahaha... De sa direkt på uppvaket att de skulle ta bort katetern och swopp var den borta, kände nada men såg att den var full till bredden =) Nästa gång jag vaknade var mitt i natten och så slumrade jag till igen.
Onsdagen: Vaknade runt 6 på morgonen och direkt kom en sköterska in o frågade hur jag mådde.. Har de kameror i rummen eller hur kan de veta att jag precis vaknade??
Mådde iaf skapligt bra men fortfarande groggy, kollade mobilen och upptäckte att jag messat en del folk på källen före utan att veta om det själv, hehe.. bl.a. en bild på mig typ 2 timmar efter uppvaket där jag ser helt väck ut. Vet inte hur man får bilden till datorn men ska försöka senare iaf..
Ja sen var det mycket sovande och väntande att få åka hem. Kan säga att det var en del roliga märken på kroppen, dels ett avtryck a nåt som ser ut som ett öra på axeln, precis vid armhålan. Opererade höger öra och det var på vänster sidan. Jättemycket blod längs hela vänster lår. Droppet satt INTE i högerhanden utan på vänsterhandens sida :S Jag hade kallingar när jag åkte ner, nu var de borta!!  :)
Fick åka ner till röntgenavdelningen för att kolla om implantatet satt sig rätt och det hade det tydligen för ingen sa nåt..
Farsan kom vid 11 och vi rullade hemåt, en lunch hemma hos dom och sen vidare färd hem, Ljuuva Hem!

Har mest varit stillasittande sen jag kom hem, fast var tvungen att gå till affären för min KanJang var slut och lika så honungen. Har haft fruktansvärt ont i halsen sen operation och det beror på att under narkos har man en slang/ett rör nedstucket i halsen för att få hjälp med andningen. Det stör skulle jag tro..
Läst ut en av Milleniumböckerna äntligen, sisådär 4 år efter kompisarna och är inne på bok nummer 2. Planerat läsa hela serien nu under sjukskrivningen som är 1v till. Det konstiga med den är att jag får inte lyfta tungt på 3v och mitt jobb som lageransvarig säljare går till 50% ut på att jag ska packa upp varor från tunga kartonger som står på pallar. Hur ska jag lyckas med det om jag inte får lyfta tungt???
Försäkringskassans nya regler från årsskiftet tydligen... blähhh...

Har inte kunnat kolla på såret eller ens hur de skar upp, känner det inet ens när det stramar för örat är ganska domnat ännu. Men nu börjar tejpen de satt över att lossna och jag förstår inte hur jag ska kunna sätta på nytt.. Nån som vill hjälpa mig??
Tejp fäster dåligt på hår.. trots att jag ser mig som hårlös har jag iaf 2mm hår..

Annars mår jag rätt bra här, sover gudomligt bra och känner ingen press från jobbet att bli kry fort. Om 2v ska jag kopplas in med processorn och anpassas med den. Dvs jag ska till Huddinge 4ggr sammanlagt för att få rätt inställningar och kolla att jag hör och antagligen få veta vad jag hör. Ska bli tokintressant för det är ju ändå därför jag gjort operationen, för att få höra bättre =)
Kollade melodifestivalen igår och näej, jag hörde absolut inte så bra denna vecka som gjorde förra veckan, mitt "döva" öra hjälpte till bra mycket mer än jag trodde..

Nu ska jag lägga mig i soffan med "Flickan som lekte med elden" 2a boken i Millenium-trilogin.

Ha en fin dag alla ni

//Branting




Söndag

Idag är det söndag och jag sov otroligt dåligt inatt, låg och tänkte dels på Schlagerlåten Underbart! Som jag inte fick ur skallen, den vevades om och om igen.. Även när jag vaknade vid halv 8 tänkte jag på den *suck* Jävla låt!!!
Dels så låg jag och funderade på var jag gjorde av nässprayen.. Jag e ju småtäppt i vänstra näsborren så jag behövde ju den. Gick o la mig vid 11 och vid halv 2 kom jag på det! Upp o dra i sig en stor dusch av den, i näsan alltså och sen somnade jag på fläcken {:-)
Hahaha, roligt att vara nervös, man gör de mest konstiga saker eller hur?

Söndag som sagt, lite snuva kvar och ska dra i en spray till, ta ett hett bad, ta min KanJang o C-brus och sen packa det sista innan jag åker till Köping.
Farsan kommer dit med och efter mat och presentutdelning där åker jag med honom hem till Eskilstuna.
Natten till måndag lär bli jobbig om denna natt var såhär, så sen upp till Huddinge för att kollas. EKG, blodprover, träffa narkosläkare, operationsläkaren och vårdpersonalen och till slut tas in på avd B82-84 öron-näsa-hals. Man kan visst ringa till avd för att kolla hur en viss patient mår men jag tror det bara är för anhöriga så jag lägger inte ut nåt nummer. Skickar SMS till vissa och andra får veta när jag kommer hem.. Skulle jag skicka till alla kompisar skulle det bli över 200 SMS o det funkar inte.

Söndag och nervös.. hua.. AIK vann iaf igår, 3e titeln bärgad.. Snart ny säsong =)

Fixa-till-mig-dags nu Må fint alla ni, tänker på er och hoppas ni mår bra!

//Branting



Så var det lördag

Tänka sig vad veckan gick fort nudå, lördag redan och bara 2 dagar till inskrivning och 3 dagar till operation. Känner sjukt nervös emellanåt när jag tänker på vad som komma skall.
Fråga:
Kan nervositet uttrycka sig i form av en förkylning??

Vissa tror att det kan det och då är det ju bra =) Jag känner ett visst tryck över pannan och är täppt i ena näsborren och har skrovlig hals ännu men det är på väg över hoppas jag.

Skrev det här till en vän via mobilen:

Känns som alla fjärilar samlats i mellangärdet, jag har svårt att andas och vara still. Stor förväntan, kan knappt prata och det spritter i kroppen. Näää jag är inte kär jag är nervös *ler*

Dricker kaffe och har antagligen rökhosta, om en timme borde jag må toppen igen =)

Solen skiner men vete tusan om jag ska ut idag, om jag sitter still hemma så kanske jag mår kanoners...

//Branting

Det närmar sig...

Så har jag fått datum för operationen, den 9e mars ska jag sövas och läggas under skalpellen.
Åker upp den 8e mars för inskrivning, provtagningar och prat om vad som komma skall.
Jo jag är nervös!!
När jag kom hem i torsdags fanns ett brev från Karolinska Institutet på hallgolvet, jag öppnade det, satte mig och började faktiskt grina. Inga sorgetårar utan tårar a glädje, tårar som bara kom för att NU nu är det dags att förändra min hörsel mitt liv! Hela min existens kommer rubbas och jag känner mig både förväntansfull och darrig.

Enda smolket i bägaren nu är att den förkylning jag hade för nån vecka sen aldrig riktigt gick över utan blommar upp igen..
Hjälp mig nu kära läsare!!
Hur gör man bäst för att bli av med en gryende förkylning??
Ska pumpa mig full med C-vitamin enligt en på jobbet. Alvedon för att dämpa den. Mer förslag??

Ja nu går man mest bara och väntar, försöker sysselsätta mig bäst det går men det är svårt. Så fort man stannar upp kommer det över en, måndag närmar sig!!!

Annars har jag äntligen köpt nytt soffbord och ska inrikta mig på ny TV-bänk. Bordet kommer från MIO och heter Diana, för er som e nyfikna kan ni gå in på
www.mio.se och leta reda på det =)

Nu duscha, senare jobba och efter det tvätta och städa. Ska inte vara skitigt när jag återvänder från sjukhuset är det tänkt men man vet ju aldrig med mig...

//Branting