Vinön

Så är det fredag och inte vilken fredag som helst utan lönefredag och 2 veckor har passerat av semestern, hälften kvar =)

I onsdags tog jag och en kompis buss 721 mot Läppe för att hälsa på vänner som har stuga på Vinön, en ö mitt ute på Hjälmaren. Bada, sola, åka båt, grilla och övernattning stod på schemat och ja just allt det gjorde vi + spelade plump som både jag och kompisen vann på exakt samma poäng =)

Bussen anlände 2 minuter innan färjan gick och vi hann den precis och efter att ha kommit över och installerat oss i stugan drog vi ner till badplatsen för ett dopp. Kändes riktigt kallt i vattnet när man steg i men det löste sig efter några minuter när man dök ner under ytan. Det verkar som jag har stora problem att komma i när jag inte kan hoppa i så det tar några minuter (läs halvtimme) innan jag drar efter andan och dyker i. Efter badet o solandet drog vi "hem" för en lunch och därefter stack vi ner till båten och drog ut. En av oss ville åka vattenskidor och det gjorde han, riktigt bra också :)
Blev ett bad mitt ute på hjälmaren också, dök i direkt från fören och därute, mitt ute på sjön var det nästan varmt i vattnet. Tyckte jag var väldigt konstigt men det kanske beror på att vid stranden skvalpar vågorna in med nytt vatten hela tiden och mitt ute stod vattnet mer eller mindre stilla.
Har saknat känslan också att åka båt, det var verkligen en skön upplevelse att glida omkring därute och känna vinden i "håret" och solen stekte en på ett annat sätt.
Efter det blev det grillning och ölande, så najs att sitta ute och äta, dricka kall öl och bara vara. En kortlek åkte fram och vi spelade plump.

Sov över där i en säng de just hade byggt själva och det var en bra säng tyckte jag, som låg på underslafen i en våningssäng. Kompisen skulle sticka till sjukhuset med taxi dagen efter och jag tror han sov oroligt, själv sov jag bra i 5 timmar och det är väldigt bra för att vara jag på bortaplan =)

Hem och bara sen, nu är det fixande och donande hemma som gäller. På måndag ska vi paddla kajak på Klarälven och det är sommarens stora äventyr!!!

//Branting


Huddinge / Ösmo

Så var jag upp till Huddinge för att justera ljudet ännu en gång nudå.
I onsdags begav jag mig upp för att få lite nya ljud och det gick jättebra. Vi satt och justerade lite lite liiiite i taget och jag hörde! faktiskt skillnaderna mellan de olika tonerna, de små små skillnaderna mellan ton 16 och 15 och gjorde den där lilla höjningen så det blev mer skarpt och kvalitativt. Efter höjningen träffades en audionom och vi gjorde hörseltest i vanlig ordning, med toppresultat för att vara mig.
20dB ligger jag på hela vägen nu mot typ 65-70 pre-op.  och på ordförståelsen brukar jag vara på typ 6% men denna gång var en oerhörd ändring: 26% vilket är stoort.. Hon var stolt över mig vilken fick mig rörd..
Kändes supergött!! =)

Efter det åkte jag ut till Ösmo som ligger 4-5 mil söder om Sthlm, precis vid Nynäshamn, för att hälsa på vännerna J&C-M några dagar. De bor verkligen i en byggarbetsplats sen det varit översvämning i köket. Upprivet kök o halva hallen med en värmefläkt surrande och det kan jag säga, varmt var bara förnamnet. Dels den tropiska hettan utomhus o dels värmefläkten! Tur de hade köpt en AC att ha i ett av rummen annars hade man nog smält bort. =)
Det var kul att umgås med dom några dagar, fika i Nynäshamns hamn och bada i en sjö "nära" dom.
Mest kul är det för J har opererat CI också och vi kunde sitta o snacka om våra ljudupplevelser och erfarenheter länge länge =) Underbart att ha vänner att prata sånt om..

Kom hem igår och sov nåt otroligt länge idag, skööööönt!!!!

//Branting

Val 2010

Alltså, är det nån som har fattat att det är val iår?
Har knappt fattat det än men det ÄR ju faktiskt val iår, riksdagsval! Visst fattar man det så fort man tittar i en "kvällstidning" men det gör man ju inte så ofta så.. Inga partibrev i brevlådan ännu och det är trots allt bara 2 månader kvar liet drygt.. =)

Annars så är det bra här, sista arbetsdagen innan semestern! Inte fullbokad i 4v framåt utan får ta det som det kommer. Förutom - lör åka till brorsan och grilla och kolla bronsmatchen =)
Ons Sthlm för ljudjusteringar och hälsa på vänner, få se hur länge man blir där.
Mån 26 - Tor 29 Paddla kajak =)

Inför paddlingen har jag mer eller mindre allt klart, det är väl att hitta en väska att ha kläderna i och en matlåda med bestick och möjligtvis en kåsa, sen är allt klart! Ska låna hem liggunderlag att sova på från jobbet..

Nåt förslag på vad man annars ska göra resten av tiden??

Må väl alla - Trevlig Sommar!!!

//Branting

Nu är det sådär

längesen igen..
Jag har tappat tron på det här med blogginlägg för att förmedla vad jag tänker och tycker. Alltid nån som tar illa vid sig så jaaa, är det nån idé ens? Jag gör ett försök iaf ;-)

Gjorde ju operationen 9e mars och sen dess har det varit tyst (på bloggen alltså) , fast ändå jäkligt mycket ljud kan jag lova =)
Blev inkopplad exakt 3v efteråt och först kollade dom att CIt funkade som det skulle vilket det gjorde. Sen satte vi några nivåer på ljuden och så kopplades jag ut i världen. Pang sa det bara, jag drog upp mina armar till skydd och blev nästan rädd.. Det klickade och pep och minsta rörelse fick mig att hoppa.. Sen började någon prata, tror det var farsan.. Jag nästan slet av mig apparaten för jisses vad obehagligt det var!
Ingenjören viskade mest för hon förstod hur det var, alla ljud är smärtsamma i absoluta början. Efter några minuter provade vi att prata och göra olika läten, spola vatten och ta fram pipdjur :D
Jodå, skillnaderna mellan en kråka och en tupp var inga problem, hehe.. Pratljuden var värre, mest ett pipande..
Nå sen testade vi i glasburen, hur mycket hörde jag egentligen vid ett hörseltest? Med inställningarna satta vid en viss nivå motsvarade jag dessa vid piptesten. Hörförståelsen däremot var inte lika bra men det är ju inte konstigt sådär efter 1 timmes "hörande"
Sen åkte vi hem, testade i bilen och det var jättejobbiga ljud för mig. fast jag hörde blinkersen direkt!
Åkte hem till pappa och åt o sen vidare hem till mig. Innan vi åkte stod vi på bron till huset och vips hörde jag nåt pipande, en fågel :) Min första på 26 år *tårögd nästan*

Dagarna rullade på och nya inställningar tillkom, hörde mer o mer, kunde urskilja pratet från omkringljuden och fågelsång var ännu spännande.. Jag hörde men vad jag hörde har jag ingen aning om =)

Började jobba 2v efter inkopplingen och det funkade jättebra, hörde mer o mer och klarade av det mesta, även kunder i butiken, kunna särskilja prat från musik/sång..

Slutet av maj åkte vi upp igen för att höja lite till och där tvärdog det nästan, kändes som jag började om från allra första början. Trots att det var en minimal höjning så hörde jag verkligen ingenting!! Igen! Så blev den jobbiga vandringen igen, en vecka gick utan att jag vant mig men så kom det igen.. Sänkte mikrofonkänsligheten och ljudet en bit och så hörde jag igen.. Sen har jag höjt ett steg i veckan och nu ligger jag på max igen efter träning och tålamod. 

Ska upp igen om 10 dagar för en höjning igen, jag bävar verkligen för om jag ska ramla ner på botten av hålet igen och det ska ta 2 månader att klättra upp, upp till ytan där man hör saker och ting.. Ska be att få bli överflyttad till Örebro också, jag har inget emot Huddinge och dess personal de är alldeles underbara goa och omtänksamma men jag känner att finns möjligheten att spontant ändra ett av ljuden i Örebro så bör jag ta den chansen, OM chansen finns..
De vill att man är inskriven i Huddinge i 1 år innan man flyttas över..


En vecka kvar till semester och jaaa jag räknar ner.. Ska vi slå vad om att lördagen den 10e juli börjar med blixtar o dunder, regn och rusk =)

Bakom t-bordet
Branting