Flyttstäd

Börjar komma i ordning här hemma, packat upp det mesta och ska väl mest bara slänga kartongerna och göra första städningen här. När man flyttar går man oftast in med skor och gör man det på vintern följer onekligen sand och grus med in i lgh så en ordentlig städning står på agendan snarast.
Apropå städning så godkändes jag inte på förra lgh. ÖBO är nog det mest noggranna bolag man kan tänka sig inom flyttstädning. Minsta fläck och de tar in ett städbolag eller du får städa om. Nu hittade tanten typ 30 små små fläckar här o var i lgh så jag tar in ett städbolag att göra det sista, finputsningen. 3 - 400:- ska det typ kosta och det tar jag, för om jag ska göra det själv måste jag göra det antingen på kvällen när det är mörkt ute, dvs även inne eller på en helg när man ska koppla av.. Städbolag således..
Det värsta felet hon hittade var en fläck UNDER spisen :S Hur hon nu lyckades med det. Jag menar alltså, vem lyfter på spisen och tittar på undersidan?? Det var inte på golvet utan spisen.
Nå men det ordnar sig det där och snart är jag som sagt i ordning här i nya också. Ska bli gött att få börja leva igen =)

//Branting

Flyttat

har jag flyttat då. Igår kom en massa kompisar över och hjälpte till med flytten så den skulle gå smärtfritt och det gjorde den sannerligen. Jag delegerade personer att göra ditten och datten och jag fick nästan dåligt samvete av att leda mer än att bära och utföra. Det är bara inse att det inte är det min uppgift är.
Nå men det gick bra iaf, städningen med som jag trodde jag utfört mycket bra men som expertögat (min mor) underkände grovt. Så hon ställde sig att städa och var klar kl 18 ungefär.. Sen hem hit till norr och det kan jag säga, skönt med lite utrymmen =)
Det är lite småkallt i sovrummet så jag måste komma på hur man stänger bentilationen och reglera värmen men det kommer jag väl på idag ska ni se, när man har ljust ute. Har ju bara 2 lampor än så länge och då ser man ju inget..

Idag har jag världens träningsvärk i knäna och axlarna, trots att jag knappt bar nånting.

Så det blir att packa upp idag och städa undan lite kartonger och sånt och göra fint här hemma, skaffa lite mattor och gardiner men framförallt MAT. Har absolut Ingenting hemma!! Igår åt jag bara en Köttbullsmacka från Subway, ingenting annat.. 
Det var allt för den här gången, vill passa på att tacka: P, T, J, M, A samt "gubben" och min mor som hjälpte till med flytten, ni var guld värda =)

//Branting

Rynningeviken

Jag och en kompis - R - var ut på isen i början av januari när dte var som kallast, -18 grader stod det på termometern men vi var lika glada för det.
PÅ med rätt kläder, fyll en termos med kaffe och låt solen skina!!!
Några bilder därutifrån:


Jga och en kompis var ut på Rynningeviken och skejtade

Jag mitt ute på isen
R och jag i full färd
I fart höll jag upp kameran - skaplig bild
Så vackert
Sådär vackert ska det vara

Det tog på krafterna och ljumskarna var ömma i flera dar efteråt men vilken dag vi fick. PÅ vanliga hockeyrör tog vi oss ut sakta men säkert, några raster för att hämta andan och så kom vi så långt ut som Glanshammartrakten.
Nästa år ska iaf jag införskaffa långfärdspaket, banne mig!!!

//Branting

Keep updated

Har lovat att skriva blogg för längesen men nu kommer här ett litet inlägg ändå =)

Är mitt i flytten och håller på med städninge men skriver här lite då o då, i ett vanligt word dokument och sen klistrar jag in det på bloggen, ska nog funka det med..

Flyttar nu som sagt, till Rickardsbergsgatan uppe på norr, ett stenkast från Svampen (jo verkligen)

Har nu en etta med kokvrå och kommer få 2 rum och kök, ska bli så gött att få ett kök att svänga ihop en massa matlådor i, samt få baka igen.. Det var nog 6 år sen jag bakade sist =(
Nå, nya friska tag nurå...

Städar mest hela tiden nu, 5 år i den här lgh och sådär med städning från min sida måste jag erkänna så det finns en del att göra. Diskade exempelvis filtret från badrumsventilationen igår och det var ju blått, jag har alltid trott att det var grått, men det gråa var alltså damm *S*

O så tvättade jag ena fönstret och jag kan säga er att ett fönsters lister är inte vackra efter 5 år.

Annars så händer väl inte sådär jättemycket, jobbar och sliter som alltid. Har börjat åka skridskor igen *TACK R.* och det var också sådär ruskigt längesen - 5-6 år sen minst. Mycket för en gammal hockeykrigare osm jag så ärligt så svajade jag ganska rejält första skären.. Nå men en gång på Rynningeviken och en gång på Vinterstadion (Behrn Arena) har det blivit och mer ska det bli =)

Jag avlade ett nyårslöfte denna gång, lovade ju dyrt och heligt för 6-7 år sen att aldrig mer lova nåt på nyårsafton men nu bröt jag det ändå.. Jgaska laga matlådor minst 10 ggr / månad. Det för att spara pengar och efter en snabb uträkning så kan jag säga att hjag äter ute för ca 1500:- / månad bara på lunchen. Sen gör jag oftast samma saknär jag kommer hem oc uträkningen var alltså Vad lägger jag på mat på en månad: Cirkum cirkurum 4500:-

Kan jag begränsa utemåltiderna till max 10 ggr / månad så är jag nere i runt 3000:- kanske totalt på en månad. Det är exakt den summa som är mllanskillnaden mellan min nuvarande hyra och den jag får, alltså en hyreshöjning på 1500:- / månad.

Så nu ska här börjas ett billigare matliv minsann

Sport då?! Jo jag kollar mycket fotboll och favoritlaget Liverpool har gått över förväntan under hösten. Så bra att de ledde ligan fram till föregående omgång när nu Manurk gick om. Men ändå ett mycket bra betyg till grabbarna närmast hjärtat!!!

Kollar mycket på TV sen jag skaffade box, alla Canal+ och Discovery går varmt här hemma, blir kanske likadant i nya och då har ju jag att göra.

På kvinnofronten intet nytt om ni undrar, jag undrar inte... Sahara Total

Det var lite det, mer kommer antagligen senare, flytt lördag som sagt....


//Branting