Sjuk

Efter några månader utan vare sig feber, snuva eller halsont åkte jag på allt på en gång..


ÖBO

Nu börjar jag bli riktigt riktigt grinig på mitt bostadsbolag ÖBO.
Det började redan när jag flyttade in, när jag kommer ner till källaren med flyttkartonger och köksbord, stolar etc som jag vill ha därnere för det inte får plats i lägenheten. Mitt förråd var låst med ett hänglås från öbo. Så jag tog helt enkelt ett tomt förråd som ingen använde och som var öppet, smart tyckte jag och så smart var jag faktiskt att jag skrev en lapp vem som ockuperat det med lägenhetsnummer och allt. Åren gick och jag hade det förrådet, tills för ungefär 1 år sen när jag tänkte bära upp ett av borden för ommöblering. Då visar det sig att öbo klippt upp "mitt" förråd och hängt ett av sina lås på förrådet.
PISS!!
Så jag ringde bovärden, han sa att men man får ju inte ha 2 förråd. Jag förklarade att det hade jag ju inte för att han själv hängt upp ett lås på mitt!
Ja sa han men du hade ju inte ditt förråd =) 
Nej men det var ju ett lås på det och jag kan ju inte bryta mig in heller.. förklarade också att jag ju skrivit en lpp och tejpat upp på förrådet jag "snott" och när jag var ner så hängde ju lappen kvar!!
han hade inget bra svar där utan upprepade bara att det inte var mitt förråd... 
Nå men han sa att mina grejer blivit bortforslade men kunde inte säga var utan skulle höra av sig, vilket han naturligtvis inte gjorde. Men han låste iaf upp mitt förråd så jag kunde slänga in min stora bautakartong dit in för det e ju bra att ha den kvar till flytt nästa gång (TV kartongen)
Hade ju inget lås så det var öppet dit men det spelade väl ingen roll tänkte jag.. tills jag kom ner nyligen för att hämta en grej ur kartongen, en bit som täpper för ett hål under TVn när man tar bort foten och hänger den på väggen.
Då har han satt upp hänglåset igen!!! *mutter*
Idag var jag in och ville få de att öppna det och sen förklarade jag för tanten som satt bakom disken att jag hade ett annat förråd innan (se ovan) och förklarade samma som för bovärden. Jo då de skulle ta bort hänglåset för dörren men det andra förstod hon inte. Så jag förklarade igen, då hasplar hon ur sig men du kan ju inte ha 2 förråd  *frustrerad suck* Så jag förklarade om igen, då sa hon samma igen.. Och så förklarade jag igen denna gång lite mer argt för de lyssnar ju aldrig!! Vad svaret blev var: men du kan ju inte ha 2 förråd *explosion*
FUCK!!!
Ja så jag tog helt enkelt på mig mössan och knallade därifrån med orden dängande "ni lyssnar ju för fan inte!!!"
Tro nu inte hänglåset är borta från MITT förråd, för nyss var jag ner och jodå det satt kvar!!!

Folk råder mig att skriva en insändare till Allehanda men vad hjälper det??

Nån som vill byta lägenhet med mig??

//Branting


Påsk avhandlat

Så var i stort sett påsken över för detta år då, något ovanligt att fira påsk i mars men det blev ju så iår. Är det någon som vet varför påsk firas just denna helg får de gärna komma med en förklaring. Det är ju olika datum varje år..

Var över en sväng till käre mor, åkte fred o tebax igår. Man känner sig som värsta spädgrisen varje gång man kommer till de, man äter, vilar, äter ige och vilar mer, dricker lite kaffe med kaka till och snart är det mat igen =) Undrar på att man går upp i vikt..

Framför mig nu ligger främst våren, den får gärna komma ikväll redan!!
I maj är det megamassor som händer och jag vet en sak. jag MÅSTE tacka nej till något av följande:
- Födelsedagsfirande och fotboll, Peking - AIK 8-11 maj
- Stadiumolympiaden 17e maj
- Fiskesemestern flyttas från okt till maj, troligtvis 18-25 maj (alt veckan innan 11-18 eller veckan före det 4-11)
- PTG Open i Göteborg 31 maj

Av dessa är det enda möjliga att balla ur på fotbollen, ärligt talat!! Jag vet redan här när jag skriver det att en person kommer genomföra våldsattacker grymma ord som flödar ur hennes mun etc etc etc.. MEN! Om hon tänker på det så kanske hon inser det också: Det är inte billigt att åka till peking den helgen, och att kombinera detta med de andra grejerna är fan inte nådigt för "statskassan" :S

Nåja, jag har en månad att spara på och vem vet, kanske har jag råd med allt.. Ork vete fan men det är det bra jag som bryr mig om..

Nu måste jag ut, orka inte sitta inne resten av dagen också + tvätt ikväll....

//Branting


Shoppat

Ja det är faktiskt vad jag gjort och förhoppningsvis ska göra imorn.
Köpt ett par skor (ja tänka sig att skofetishen B köpt skor) Salomon XA Pro 3D Ultra M. Med den årliga skochecken och pers.rabatt kostade de bara 440:- (ord pris 1100) och imorgon kommer då förhoppningsvis mina specialbeställda jeans: "Levis 11131" Får även där 50% rabatt + 20% på det återstående priset så det går finfint det här..
Nu behöver jag bara den där snygga skjortan så är livet mycket enklare att leva, iaf i I-Landet Sverige!! 

Är det en hint till sig själv att gå ner några gram när man måste specialbeställa jeans??
 
//Branting

Hmm

Trodde jag verkligen att våren var tidig iår??

//Branting

Vår redan?

Jag tror bestämt våren kom tidigt iår!
Idag vaknade jag av att solens strålar väckte mig klockan 7 och jag tittade skrämd upp från det varma goa täcket för att knalla upp och upptäcka att det minsann inte var så kallt i lgh som det brukar. I vanloig afall får man bylta på sig för att motivera en uppstigning men idag var det lätta steg som förde mig mot kaffebryggaren. Solen har en märklig effekt på hela mig, ty jag blir som en annan!
Det liksom spritter i benen, stegen känns lätta att ta och hjärnan exploderar av minnen från fornstora dar om en vår så häftig som få =)
Shit vilka ord jag använder, f´låt om jag är knäpp!!
På lunchen knallade jag ut med mössan på bara för att upptäck att det var 15 grader på Trygg-Hansaklockan/termometern.
Skönt med värme!!!
Väntar annars med spänning på en annan grej men kan inget säga ännu, om 2v kan jag vara på väg mot skyarna eller tillbaks hem till min sunkiga 1a med kokvrå i ett av ÖbOs tristaste hus!! Nej ingen lgh på gång, nåt heeelt annat..
Tål er 2v så får ni veta - my lips are sealed.

//Branting